Ernst & Young Offices Hero

Hawkins Interiors were the fit-out contractor for six floors of the new Ernst & Young offices within the East Complex at Britomart; a building delivered by Hawkins construction division on behalf of Cooper and Company.

This fully integrated fitout provided numerous challenges, including commencement of the fit-out works while the building envelope was still exposed to the elements.

Levels 4 to 8 are predominantly occupied by open work areas and level 9 provides executive spaces for client meetings and functions. The offices are on the northern elevation of the building with panoramic views over the Waitemata, and an outlook into the covered atrium on the southern elevation.

The level 9 floor is one of the predominant highlights of the fit-out as it accommodates the reception and the waiting area which features bespoke reception joinery, GRC wall panes, and a tiled lobby flowing onto an external deck for entertaining.

 Other notable features of the Ernst & Young fit-out fitout include:

  • A largely open plan office space utilising Matisse office work stations.
  • Quiet rooms and enclosed work rooms with glazed partitions and sliding doors for meetings and group work.
  •  Utility stations for storage and printing.
  •  Flexible project rooms fitted out with audio visual, smart screen and video conferencing capabilities for use as meeting rooms.  Walls provide a high degree of flexibility.
  • Club rooms featuring staff kitchen, café and breakout area.
  • Hydration stations provide filtered cold water at convenient locations throughout the space.
  • A main communications room serves localised hubs on all floors.
  • A purpose built gymnasium and health club, inclusive of male and female changing rooms.

Hawkins Interiors worked directly with the client and ensured the works were seamlessly integrated into the base building project.  Specific points of note include:

  • Detailed acoustic requirements to achieve high standard ratings.
  • Siding glass doors requiring precision floor leveling to ensure ease for use.
  • High quality specifications featuring detailed joinery and finishes.
  • GRC panels cast off site and lifted into position on the level 9 reception.
  • The gymnasium on Level 6 is on a suspended concrete slab sitting on rubber silencers to minimise impact noise to the floor below.
  • Services co-ordination and commissioning inclusive of a full commercial kitchen.
  • The audio visual package was awarded to Hawkins Interiors in the latter stages of the works, and formed a significant variation.
  • Hawkins Interiors took responsibility for and delivered the $1.1 million furniture package.  Samples needed to be approved prior to confirming orders, and deliveries coordinated to work in with the logistics of a live construction site.